Himna BiH izazvala posebne emocije kod Barbareza

Drugi meč za novog selektora BiH

Himna BiH izazvala posebne emocije kod Barbareza

Edmir Škorić

Počeo je susret u Empoliju, a snage odmjeravaju Italija i Bosna i Hercegovina. Bh. fudbaleri imaju podršku jedne grupe navijača.

Bh. reprezentativci imaju u junu dva teška meča. U prvom smo gostovali u Newcastleu i poraženi smo od Engleza sa 3:0, a večeras nam slijedi još jedno teško gostovanje, aktuelnom prvaku Evrope.

Italijani nisu puno pokazali u prošlom meču protiv Turske (0:0), ali Azzurri u generalnoj probi za Euro žele ostviti što bolji dojam. Ovo će im biti posljednj meč prije polaska u Njemačku, gdje ih u grupnoj fazi čekaju tri teške utakmice protiv Španije, Hrvatske i Albanije.

U Empoliju naša ekipa ima podršku grupe BHFanaticosa, a Sergej Barbarez je ponovo uz dosta emocija proživio intoniranje nacionalne himne.

Prije početka utakmice, italijanski U17 reprezentativci dobili su počasnu gardu dok su pozirali na terenu sa zlatnim medaljama koje su osvojili na Euru za igrače do 17 godina.

Oglasi

Što se tiče sastava, tek dvije promjene je napravio Barbarez u odnosu na duel sa Engleskom, pa je na teren poslao ovih 11:

Pirić, Gazibegović, Ahmedhodžić, Katić, Bičakčić, Mujakić, Šarić, Tahirović, Hajradinović, Gigović i Demirović.

Italijani u sastavu: Donnarumma, Darmian, Buongiorno, Calafiori, Bellanova, Jorginho, Fagioli, Cambiaso, Fratessi, Chiesa i Scamacca.

Bh. reprezentativci pokušat će da zaustave negativnu seriju od pet poraza i u svakom od tih mečeva primili su najmanje dva gola.

Top Komentari

Mel_Glupsonn
Stari blefer hehehe zna kad treba odigrat dobre karte ..a pokazat emocije na himnu glupavom narodu je jaka karta ..svaka cast barbarezu
1 0
SactownCali
Gledajuci ovo sto igramo, mi smo jedna od losih reprezetacija u Europi... rang smo sa Estonijom, Latvia, Litva, Luxembourg, Bugarska itd bice jos poraza u ovoj godini 6 teskih utakmica u LN... Poker igra pokera i na terenu... Vico nam uvali eto vam On eto vam Repke I eto vam poraza...
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi