Makar su pogodili selektora: Italijani najavili sastav BiH, bolje da nisu

Zmajevi gostuju Italiji

Makar su pogodili selektora: Italijani najavili sastav BiH, bolje da nisu

Admin Čaušević

Mini junsku turneju Bosna i Hercegovina će okončati gostovanjem reprezentaciji Italije. Za Zmajeve će to biti nova provjera u procesu smjene generacija, a za Azzurre generalna proba pred Evropsko prvenstvo.

Selektor Sergej Barbarez se suočio sa određenim poteškoćama nakon prijateljskog duela sa Engleskom pošto je nekoliko igrača napustilo kamp zbog povreda.

"Ne bježimo od protivnika. Želimo ovakve protivnike i iskustvo. Ovaj junski termin je nezahvalan, dosta igrača nam fali. Neki su imali odmor. Sve to igra malu ulogu, ali mi se radujemo ovim utakmicama", rekao je Barbarez.

U samoj najavi utakmice čine se da italijanski mediji i nisu previše obraćali pažnju na dešavanja u taboru Zmajeva što potvrđuje i najava potencijalnog sastava.

Tako je poznati Tuttomercato u najavi utakmice donio mogući sastav BiH uz niz propusta pošto su u startnoj postavi uvršteni pojedini igrači koji uopšte neće konkurisati za meč.

Ipak, za razliku od drugih nekih medija na Apeninima koji su pisali da je i dalje selektor Savo Milošević Tuttomercato je naveo kako je Barbarez taj koji je šef struke.

Oglasi

Uglavnom, Tuttomercato je ovako najavio startnih 11 BiH i to u formaciji 3-5-2: Vasilj; Ahmedhodzić, Katić, Radeljić; Bičakčić, Hajradinović, Šarić, Tahirović, Gazibegović; Gigović, Demirović.

Kao što je poznato još nakon meča sa Engleskom golman Vasilj te defanzivac Radeljić su napustili kamp reprezentacije BiH zbog problema s povredom i njih neće biti u sastavu.

Sa druge strane Italijani bi trebali nasupiti u formaciji 3-4-2-1: Donnarumma; Darmian, Buongiorno, Calafiori; Bellanova, Jorginho, Fagioli, Cambiaso; Frattesi, Chiesa, Scamacca.

Inače, na pressici pred utakmicu Luciano Spalletti je govorio o reprezentaciji BiH kazavši da su kontar napadi najjači adut popularnih Zmajeva.

Utakmicu koja će se igrati na stadionu Carlo Castellani počinje u 20:45. Sudit će je arbitar sa Kipra Chrysovalantis Theouli. Na tribinama se očekuje više od 10.000 gledatelja.

Top Komentari

Trapatoni
Nadam se da cu veceras vidjeti boju dresa domaceg golmana, posto to nije bio slucaj protiv Engleza!
0 0
damir83
Mi tebami ograti 4-4-2 ostalo nije za naš tim.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi