Igrači Boce pjevali iz inata, a onda je nastao muk i samo se čulo "Zovite hitnu, zovite hitnu"
Najveći derbi svijeta između Rivera i Boce koji se trebao igrati u subotu je odgođen zbog nereda kada su navijači Rivera napali autobus u kojem su bili igrači Boce. U ovim neredima povrijeđena su trojica igrača ovog tima.

Stravične scene iz autobusa

Igrači Boce pjevali iz inata, a onda je nastao muk i samo se čulo "Zovite hitnu, zovite hitnu"

Endin Čaušević

Zbog napada navijača Rivera na autobus u kojem su bili fudbaleri Boce odgođen je najveći derbi na svijetu i još uvijek nije poznato kada će biti odigran ovaj revanš meč finala Copa Libertadores.

Fudbalski svijet je u subotu s nestrpljenjem čekao utakmicu na Monumentalu između ljutih rivala, ali ona je odgođena zbog nereda koji su se desili dva sata pred meč. Naime, navijači Rivera napali su autobus u kojem su bili igrači Boce, a trojica su završila u bolnici zbog povreda.

Iako su organizatori pokušali uvjeriti igrače Boce da izađu na teren i odigraju meč na kraju se to nije desilo. Utakmica je odgođena za nedjelju, no iz Boce Juniors su ponovo zatražili odgađanje meča i poručili da jednostavno nisu spremni nakon svega da igraju tako važan meč. Superklasiko je ponovo odgođen i najvjerovatnije će se igrati u decembru.

Na društvenim mrežama se mogu naći razne snimke nereda ispred Monumentala, no pojavio se i snimak iz autobusa Boce. Igrači ovog tima pjevali su iz inata da će pobijediti River na njihovom terenu, no onda je nastao muk kada su shvatili da je Gonzalo Lamardo ozbiljnije povrijeđen.

Pjesma je tada stala u autobusu Boce Juniors, a na snimku se može čuti kako fudbaleri ovog tima samo ponavljaju "zovite hitnu". Tada je bilo jasno da su neredi uzeli maha i da je itekako ugrožena sigurnost fudbalera Boce Juniors.

Top Komentari

Mu'min Juventino FKS
Pravis se glup dobijes po guzare ha ya umjesto da su legli na pod oni jos izazivali moroni
3 2
Šaraf
Bacali im kamenje a ne granate jebali vas oni vise
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi