Jesenji prvak Premijer lige dogovorio je četiri provjere, a prvi duel zakazan je već sutra.

FK Sarajevo pripreme nastavlja u Turskoj

Husref Musemić: Pitamo se šta nas čeka kada dođemo kući

Samir Mlaćo

Nogometaši Sarajeva danas će krenuti put Antalije gdje će obaviti završni dio priprema.

Bordo tim je prije par dana odigrao prijateljski meč protiv FK Olimpik i slavio 3:1, a u Antaliji će odigrati četiri susreta. Prvi rival će biti FC Shkupi, a taj meč igra se već sutra.

05.02. rival bordo timu biće FK Napredak Kruševac, 11.02. FC Astana, a 12.02. FC Saburtalo.

Pred polazak u Tursku medijima se na sarajevskom aerodromu obratio šef struke FK Sarajevo Husref Musemić.

"Vrijeme brzo prolazi. Završni je dio priprema i nadam se da ćemo imati bolje vrijeme nego do sada. Nadam se da će uslovi biti bolji, imamo dogovorene četiri utakmice i radit ćemo na uigravanju. Većina igrača će dobiti priliku", kazao je Musemić.

"Znate da sam rijetko kad zadovoljan, ali generalno sada jesam. Sad ćemo da vidimo koliko možemo sve to prenijeti na teren i uigrati ekipu za početak prvenstva. Sada se postavlja pitanje šta nas čeka ovdje kad se vratimo u BiH, odnosno kakvi tereni. Ali kako bude nama, tako će i ostalima".

Dodao je da je fokusiran na svoju ekipu.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Pratim rivale, ali opterećen sam svojom ekipom. Jesenas smo pokazali da možemo napredovati i da neki igrači mogu dadadnu više nego što je to bilo u prvom dijelu", jasan je bio šef struke bordo tima.

Na put u Tursku krenuli su: Halilović, Handžić, Šišić, Bekić, Hebibović, Rahmanović, Crepulja, Pidro, Mujakić, Šabanović, Mustafić, Kovačević, Lazić, Tatar, Dupovac, Velkoski, Ahmetović, Džafić, Stanojević, Šofranac, Resić, Kurdić, Salčin, Dizdrarević, Đokanović, te Cruz i Jahić koji su na probi.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

KRKAN
MOJ HUSREFE SIKIRAŠ SE VIŠE OD SVOJIH NAVIJACA NA FORUMU, NI +15 VAM IZGLEDA NIJE DOVOLJNO KADA ZNATE DA JE AMAR NA KLUBI ŽELJE, ZNAM DA VAM NIJE LAKO I DA VAM JE FRKA, JBG HISTORIJA VAS UCI DA SE BOJITE, STA CES
1 15
yebem_velez_pisam_horde
Kurcina husrefe kurcina te ceka
0 13

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi