Igrači Osijeka dobili dozvolu za povratak treninzima

Vraćaju se u Gradski vrt

Igrači Osijeka dobili dozvolu za povratak treninzima

Fudbaleri Osijeka vraćaju se u trenažni proces, objavljeno je na zvaničnoj stranici.

Nakon što su prije nekoliko dana 'motore upalili' u Hajduku, isto sada očekuje i Osijek čiji su fudbaleri dobili dopuštenje za održavanje grupnih treninga na svom Gradskom vrtu.

Osijeku je zamolba prihvaćena nakon analize stanja i mišljenja epidemiološke službe, a treninzi bi mogli početi već sljedeće sedmice.

Spomenutu odluku prokomentarisao je i prvi čovjek kluba Ivan Meštrović.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

"Posebno me to veseli zbog činjenice da će naši profesionalni igrači sada moći u puno većoj mjeri raditi svakodnevno ono što vole i za što su plaćeni. Zahvaljujem se i na neisključivosti lokalnog stožera Civilne zaštite, njihovoj vjeri u profesionalnost i odgovornost NK Osijek i njegovih ljudi te se nadam da ubrzo i diljem Hrvatske NK Osijek neće ostati usamljen u svakodnevnoj sportskoj normalizaciji svoga djelovanja", rekao je, između ostalog, Meštrović za klupsku stranicu.

Malo po malo i treninzi se sele na travnjake. Ostaje da se vidi čeka li uskoro ovo i klubove u BiH.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi