U komšiluku se bez obzira na koronavirus nastavlja graditi moderni stadion kapaciteta 12.000 mjesta
FOTO: NK Osijek/ Facebook

Radovi se ne obustavljaju

U komšiluku se bez obzira na koronavirus nastavlja graditi moderni stadion kapaciteta 12.000 mjesta

A. Čaušević

Bez obzira što je opasnost od koronavirusa sve veća u Hrvatskoj se nastavlja graditi moderni stadion kapaciteta 12.000 sjedećih mjesta. 

NK Osijek je jučer objavio fotografije kako teče projekat pod nazivom Pampas2020 koji podrazumijeva izgradnju stadiona kojem će biti pokrivene sve tribine.

Za očekivati je da se rok zakazan za kraj ove godine probije za nekoliko mjeseci, međutim s obzirom na trenutnu situaciju to je na neki način i razumljivo.

Kada bude izgrađen stadion će imati kapacitet od 12.000 sjedećih mjesta, dok će se igrači Osijeka za utakmice pripremati u luksuznim svlačionicama koje obuhvataju saune i bazene.

Igrači Osijeka su prije nekoliko danapristali na smanjenje plata zbog koronavirusa koji utiče na poslovanje svakog kluba, a predsjednik Ivan Meštrović je nedavno kazao kako je prioritet izgradnja stadiona.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

"Ja volim što su navijači nestrpljivi i što u ovom mirnom ravničarskom duhu postoji ta glad za sportskim rezultatom. Vjerujte mi, ja sam najkritičniji i najnestrpljiviji. Moramo biti iskreni i reći da je fokus mene i mojih saradnika malo odvučen na Pampas. Sportski rezultat je nešto što je ove sezone, mjesto na tabeli je ove sezone, a Pampas je sljedećih 90 godina. To je ostavština koja nije alibi za naše sportske neuspjehe", kazao je predsjednik Osijeka.

Promo

Top Komentari

Zulfikar
Cudim se da nije metalna konstrukcija, mnogo brze, efikasnije a i jeftinije...
0 0
Keno
A kod nas ne znaju napraviti i kad su najbolje okolnosti
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi