Igrači Premiershipa zbunjeno su prolazili jedni pored drugih, ali rukovanja nije bilo

Strah od koronavirusa

Igrači Premiershipa zbunjeno su prolazili jedni pored drugih, ali rukovanja nije bilo

Edmir Škorić

Engleski nogometni savez odlučio je da donese odluku o zabrani rukovanja na utakmicama Premiershipa.

Epidemija koronavirusa već neko vrijeme vlada u Italiji, te se brzo širi i po ostalim zemljama u Evropi. I u Engleskoj ima više od stotinu zaraženih i očito je da žele učiniti sve kako bi se taj broj povećao.

Stoga je odlučeno da se zabrani tradicionalno rukovanje nogometaša prije početka meča.

Tako su danas igrači Liverpoola i Bournemoutha samo prolazili jedni pored drugih, bez rukovanja, a kasnije se i na drugim mečevima "prenijelo" to pravilo.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Igračima je bilo neobično, ali njihovo zdravlje je ipak na prvom mjestu.

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Ibro
Najveca glupost!! Ako igraci nisu zarazeni virusom kako ce onda prenijeti taj virus? A jos lakse prenijeti virus kad se naprimjer ispucava korner
2 0
dinass
A pljuvali i istresali nos po terenu svi i onda se valjali po travi a golman isto tako pljuno 20x u rulavice pa loptu dirao tim rukavicama.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi