Igrači Real Sociedada se vraćaju treninzima

Nazad na posao

Igrači Real Sociedada se vraćaju treninzima

Real Sociedad prvi je španski klub koji će nastaviti sa treninzima.

Uslijed pandemije koronavirusa fudbal je obustavljen u gotovo svim zemljama, ali u međuvremenu Vlada Španije je dozvolila klubovima da počnu sa treninzima.

Prvi klub koji će obnoviti trenažni proces je Real Sociedad, koji je na zvaničnoj stranici objavio da će igrači od utorka biti u treningu i da će biti primjenjivane slične mjere opreza kao i u Njemačkoj.

Pojašnjavajući o kakvim se mjerama radi, Španci su istakli da će igrači Real Sociedada trenirati u malim grupama na različitim dijelovima terena, a morat će koristiti i različite svlačionice, kao i voditi računa o razmaku.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Po dolasku u trening centar svi će, navodi se, biti podvrgnuti testiranju.

Ovaj klub se inače u LaLigi trenutno nalazi na četvrtom mjestu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti