Igrači Rome i Napolija na meti Antonija Contea
Conte želi nova pojačanja kako bi ostao u utrci za naslov

Inter u potrazi za pojačanjima

Igrači Rome i Napolija na meti Antonija Contea

S. Pašalić

Inter u januaru mora dovesti neka pojačanja ako želi ostati u utrci za naslov prvaka u Seriji A, pa se tako mnoga imena povezuju sa ovim klubom.

Antonio Conte već neko vrijeme govori kako nema dovoljno igrača koje bi mogao rotirati, a da stvar bude još gora, četvorica koji su mu bitni su sada i povrijeđeni.

Zato Nerazzurri ne žele da rizikuju i u januaru imaju u planu da dovedu nekoliko igrača, a jedan od njih je prema informacijama i igrač Rome Alessandro Florenzi.

Interova meta broj jedan za januar ostaje Dejan Kulusevski, ali je klub spreman dovesti i Florenzija koji može igrati na više pozicija.

Roma je čini se otpisala 28-godišnjeg igrača koji je u posljednjih pet utakmica ovog tima, ne računajući utakmicu protiv Basaksehira kada je bio povrijeđen, igrao samo u meču protiv Brescije.

Još jedan igrač koji se spominje je Dries Mertens iz Napolija, a on bi mogao na ljeto stići kao slobodan igrač.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Belgijanac je ove sezone u 18 utakmica postigao 8 golova, ali mu na ljeto ističe ugovor i klub nema namjeru da mu ponudi novi.

Upravo zbog toga bi Inter mogao iskoristiti mogućnost da pregovara s njim već u januaru kako bi ga na ljeto doveo besplatno.

Zaprati Internazionale, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Internazionale Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti