Golman Zeničana u posljednjim utakmicama brani povrijeđen pod raznim blokadama, ali o tome ne želi da puno govori

Golman Čelika uoči Tuzla Citiya

Ružić: Uz podršku navijača i maksimum svih igrača očekujem da ostvarimo pobjedu

D. Kurbegović, foto: D. Kurbegović

Nogometaši Čelika u nedjelju dočekuju Tuzla City u okviru 10. kola Premijer lige. Zeničani su četiri utakmice u niz bez pobjede, te će pokušati pred domaćim navijačima vratiti se na pobjednički kolosijek.

Za dobre rezultate u dosadašnjem dijelu sezone, jedan od zaslužnih je i golman Branislav Ružić, koji u posljednje vrijeme brani povrijeđen i pod raznim blokadama.

Prvi čuvar mreže Zeničana nada se da će ekipa u nedjelju biti na visokom nivou, te da će svi igrači dati svoj maksimum.

"Znamo da nas očekuje teška ekipa protiv jedne odlične ekipe, koja ima mnogo kvalitetnih pojedinaca. Spremamo se ozbiljno za nedjeljnu utakmicu, želimo da uđemo maksimalno ozbiljno u taj susret kako bi ostvarili pozitivan rezultat. Pozivam ovom prilikom naše navijače da nas podrže i ispune stadion u velikom broju. Kada je puno navijača i nama je lakše igrati, te doći do pozitivnog rezultata. Ako svi damo svoj maksimum, mislim da pobjeda neće izostati", ističe Ružić.

U posljednje vrijeme čuvar mreže Zeničana brani povrijeđen, a ovom prilikom posebno se zahvalio medicinskom timu koji čini sve da bi ga spremio za utakmicu.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Kada je u pitanju moja povreda, moram se ovom prilikom zahvaliti fizioterapeutu Albinu Mašiću, koji sa mnom dnevno provodi po četiri-pet sati, kako bi me pred utakmicu osposobio. Naravno da se zahvaljujem i našem medicinskom timu, koji sve čine da sa što manjim bolovima uđem u utakmicu. Nisam sto posto spreman, ali dajem sve od sebe da doprinesem što boljim rezultatima ekipe. Nadam se da ću uskoro sanirati ovu povredu", kazao je Ružić.

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Elmedin
Izdrzi ljudino!Sa tobom i bez tebe ovo nije ista ekipa.Potreban si ovoj ekipi!
4 0
Robijaš88 RZ
Ružić je zvjerinski golman ima problema sa povredom sto kaze ovaj samo na zadnje dvije tekme protiv Slobode I Krupe je imao problema pa se osjetilo da nemoze desnom izbijati
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti