Igrači Wolfsburga danas počinju treninge, ali moraju poštovati rigorozne mjere

Njemački klub potvrdio

Igrači Wolfsburga danas počinju treninge, ali moraju poštovati rigorozne mjere

E. Čaušević

Skoro sva fudbalska takmičenja u Evropi su prekinuta zbog haosa koji vlada zbog pandemije koronavirusa.

U skoro svim državama u Evropi sportska takmičenja su odgođenja najmanje do 3. aprila, ali mnogi smatraju da se ona mogu nastaviti tek krajem narednog mjeseca.

Klubovi već desetak dana ne treniraju zajedno, te se igrači nalaze u kućnim izolacijama. Oni su dobili program po kojem treniraju kod kuće kako bi barem malo uspjeli zadržati svoju formu.

No, u Wolfsburgu su odlučili da počnu zajedničke treninge što je iznenadilo mnoge. Njemački klub je na svojoj stranici potvrdio da će igrači danas odraditi trening, ali uz nekoliko velikih mjera.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Naime, treninzi njemačkog kluba će biti u početku obavljani samo u teretani i to pod strogo kontrolisanim uslovima. Igrači su dobili higijenske mjere i preporuke kako se trebaju ponašati da spriječe eventualno širenje virusa.

Iz Wolfsburga su poručili da je na snazi i dalje odluka da će Bundesliga biti nastavljena 3. aprila što je zaista skoro pa nemoguće, ali u slučaju da se to desi očito je da u ovom timu žele što spremniji dočekati nastavak prvenstva.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi