Godine mu ne mogu ništa: Ušao u legendu Herthe, igrao s Džekom, a sada s 45 godina našao novi klub

Legendarni Marcelinho Paraiba

Godine mu ne mogu ništa: Ušao u legendu Herthe, igrao s Džekom, a sada s 45 godina našao novi klub

E. Čaušević

Ljubitelji najvažnije sporedne stvari vole se prisjećati nekih utakmica ili fudbalera iz prošlosti, a sve je manje onih legendarnih igrača koji su još uvijek aktivni.

Jedan od fudbalera koji još uvijek ne želi da ide u penziju je legendarni igrač berlinske Herthe, Marcelinho Paraiba, koji je nedavno potpisao za novi klub. Marcelinho je najbolje dane svoje karijere proveo u dresu Herthe u kojoj je pružao zaista nevjerovatne partije.

Marcelinho je igrao za 22 različita kluba u svojoj bogatoj karijeri i iako će za dva mjeseca proslaviti svoj 45. rođendan još uvijek ne želi da okači kopačke o klin.

Fudbalska javnost je bila iznenađena kada se nedavno pojavila vijest da je Marcelinho pronašao novi klub, te da je potpisao za brazilskog niželigaša AD Perilima. Marcelinho je ranije igrao za ovaj klub, a nakon epizode u Trezeu odlučio se vratiti.

Slikovni rezultat za marcelinho paraiba 2020

Legendarni brazilski fudbaler je nedavno izjavio da će igrati fudbal sve dok bude mogao da stoji na nogama, a želja mu je da bude aktivan još nekoliko godina.

Marcelinha pamtimo najviše iz vremena dok je igrao za Herthu. U dresu berlinskog kluba odigrao je 155 utakmica i zabio je 65 golova. Svojim potezima i golovima nas je mnogo puta ostavio bez teksta i čini se da je sa svojim talentom mogao dosta više ostvariti, ali baš kao i svaki Brazilac luksuzni život je na kraju bio presudan.

Ovaj 44-godišnji igrač poniklao je u Campinenseu, a svijetu se predstavio igrama u Sao Paulu nakon kojeg je 2000. godine stigao u Evropu jer ga je kupio Marseille. No, u francuskom klubu proveo je samo godinu dana i odlučio se vratiti u Gremio.

Međutim, nakon sezone u ovom brazilskom klubu stigla je ponuda Herthe koja je sve promijenila. Odlazak u Berlin bio je pun pogodak za njega i za pet sezona postao je prava legenda Herthe.

Slikovni rezultat za marcelinho hertha

Nakon toga igrao je u Trabzonsporu, a čak jednu sezonu proveo je u Wolfsburgu u ekipi s Edinom Džekom. Nakon Wolfsburga igrao je za Flamengo, Coritibu, Sao Paulo, Sport do Recife, Bou, Fortalezu, Joinville, Internacional de Lages, Portugesu, Treze i AD Perilimu čiji je trenutno član.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Marcelinho je u svojoj karijeri odigrao i pet utakmica u dresu reprezentacije Brazila i zabio je jedan gol. No, u nevjerovatnoj generaciji Ronalda, Rivalda, Ronaldinha... jednostavno za njega nije bilo previše mjesta. No, jedno je jasno, a to je da je Marcelinho pokazao da mu je fudbal uvijek bio prva ljubav i da mu godine zaista ne mogu ništa.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi