Igrači Wolfsburga se moraju priviknuti na čudna pravila
Foto: EPA

Neobičan ritual novog trenera

Igrači Wolfsburga se moraju priviknuti na čudna pravila

Novi trener bundesligaša Wolfsburga Martin Schmidt uveo je u svlačionicu pomalo bizaran ritual. 

Švicarac je na klupu bivšeg prvaka Njemačke stigao prošlog mjeseca i uveo je čeličnu disciplinu po uzoru na Felixa Magatha, a jedno od njegovih pravila odnosi se na to da igrači poslije svake utakmice moraju prati - zube. 

"Kada ste jako umorni, u ustima nastaje kiselinska reakcija. Kiselima može zatim ući u tijelo te može utjecati na igračevu brzinu oporavka. Zbog toga je oralna higijena veoma važna", prenose njemački mediji Schmidtove riječi. 

Schmidt je trenersku palicu u Wolfsburgu preuzeo od Andriesa Jonkera. Pod njegovim vodstvom "Vukovi" ne znaju za poraz, tačnije u četiri bundesligačke utakmice imaju četiri remija, od čega su dva sa teških gostovanja kod Bayerna i Bayera. 

Wolfsburg u Bundesligi trenutno zauzima tek 14. mjesto. 

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi