Edin Džeko je dio Wolfsburgovog tajnog plana
Foto: EPA

Vukovi žele da vrate Dijamanta

Edin Džeko je dio Wolfsburgovog tajnog plana

E. Škorić

Bosanskohercegovački napadač Edin Džeko mogao bi da se vrati u Njemačku.

Edin Džeko je obilježio historiju Wolfsburga, s kojim je bio prvak Njemačke 2009. godine. Godinu dana kasnije bio je najbolji strijelac Bundeslige, iz koje je otišao u Englesku, kada je 2011. godine potpisao za Wolfsburg.

Edin je kasnije prešao u Romu, danas je član rimskog kluba, ali 31-godišnjak je i u ozbiljnim planovima Wolfsburga, koji ne zaboravlja čovjeka koji je donio toliko sreće u grad automobila.

Sport Bild je jutros objavio kako je Wolfsburg spreman da narednog ljeta dovede Džeku, nakon što je Mario Gomez obznanio da na kraju sezone napušta Vukove.

Njemački medij piše kako bi ovaj transfer bio izvodiv u finansijskom smislu i da bi Vukovi mogli Džeki da ponude sve ono što mu i Roma daje, a s kojom ima ugovor do 2020. godine.

"Ako je Edin na tržištu, onda moramo ozbiljno da se bavimo tim pitanjem. Nama će ionako trebati napadač", poručio je sportski direktor Wolfsburga Olaf Rebbe.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Ukoliko se ništa ne promijeni, već u januaru bi čelnici Wolfsburga mogli da krenu u realizaciju "tajnog plana", kako ga je nazvao njemački Sport Bild.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi