Igrao cijelu utakmicu protiv Argentine, a nije znao da mu je majka preminula
Bashar Resan nije znao da mu je majka preminula pred sami početak utakmice jer je tako željela njegova porodica. No, kada je utakmice završena odmah se zaputio prema Iraku.

Tužan dan za igrača Iraka

Igrao cijelu utakmicu protiv Argentine, a nije znao da mu je majka preminula

E. Čaušević

Reprezentacija Iraka u četvrtak je u prijateljskoj utakmici poražena od Argentine sa 2:0, ali je ovaj susret ostao u sjeni tragedije koja je zadesila Bashara Resana.

Iračani su odigrali veoma dobar meč protiv Argentine zbog čega su dobili čestitke, no sve to je brzo zaboravljeno nakon što je došla vijest da je reprezentativcu ove zemlje Basharu Resanu pred samu utakmicu preminula majka.

Majka ovog fudbalera bila je teško bolesna već mjesecima, a Resan je često na društvenim mrežama objavljivao slike s njom. Ona je preminula pred samu utakmicu, a odlučeno je da će mu to saopštiti tek nakon meča jer je tako željela njegova porodica.

Resan je iz igre izašao u 70. minuti i na njegovom licu je bilo jasno da uopšte ne zna šta se dešava. Odmah nakon utakmice su mu saopštili tužne vijesti, te je dobio dozvolu saveza da se vrati u Irak.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi