Trijumf "nove" Argentine u glavnom gradu Saudijske Arabije

Ubjedljiva pobjeda nad Irakom

Trijumf "nove" Argentine u glavnom gradu Saudijske Arabije

Argentina je večeras odigrala prijateljski susret protiv reprezentacije Iraka u Rijadu i slavila ubjedljiv trijumf rezultatom 4:0.

Gaučosi su kao što je već poznato bez Messija, a selektor Scaloni je na terenu poslao ekipu u kojoj je svoje mjesto našlo dosta mladih igrača, dok je prva zvijezda Argentine na ovom susretu svakako bio Paulo Dybala.

Poveli su Argentinci u 18. minuti kada je Lautaro Martinez glavom pogodio na asistenciju Acune, a vodstvom Gaučosa od 1:0 se otišlo na odmor.

U nastavku su Argentinci, ipak, napunili mrežu Iraka. Dybala je u 53. minuti asistirao rezervisti Pereyri za 2:0, da bi Pazzella u 82. pogodio za 3:0.

Nije to međutim bilo sve pošto je još jedan rezervista, Cervi, u 92. minuti postavio konačnih 4:0 nakon asistencije Kannemanna.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi