Maradona pregovara sa čelnicima Fudbalskog saveza Iraka?

Argentinac pronašao posao?

Maradona pregovara sa čelnicima Fudbalskog saveza Iraka?

A. Haznadarević

Prema tvrdnjama inostranih medija, Diego Maradona bi se danas trebao sastati sa čelnicima Iračkog fudbalskog saveza, s kojima će pregovarati oko eventualnog preuzimana reprezentacije.

"Diego je oduševljen i u kontaktu smo svaki dan. On ne želi samo da vodi Irak šest mjeseci, nego mnogo duže", izjavio je agent Hernan Tofoni iz argentinske kompanije World Eleven, koji pregovara s predstavnicima iračkog saveza.

 

"Uzbuđuju ga novi izazovi i činjenica da će na tom mjestu zamijeniti Zica", dodao je Tofoni, registrovani agent FIFA-e. 

 

Dodao je da je Maradona ušao u konkurenciju za selektora kada je irački savez zatražio od kompanije World Eleven da pronađe argentinskog trenera.

 

Irak je jednom nastupio na Svjetskom prvenstvu, 1986. u Meksiku, kada je Maradona s Argentinom osvojio titulu. Trenutno zauzima 92. mjesto na FIFA-inoj listi.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

 

Irak zauzima treće mjesto u B-grupi azijskih kvalifikacija za SP s pet poena, koliko ima i drugoplasirana Australija. Japan je vodeći s 13 bodova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije