"Igrao sam dobro, bio sam mlad, a onda je došao Mourinho..."

Nathan Ake tvrdi da je to bio najteži period za njega

"Igrao sam dobro, bio sam mlad, a onda je došao Mourinho..."

Edmir Škorić

Bivši igrač Chelseaja Nathan Aké govorio je o svom razočaravajućem vremenu na Stamford Bridgeu.

Aké je u sezoni 2012/13 u Chelseaju upisao šest nastupa, a u klubu su ga uvjeravali da je on budućnost i da će u sezonama koje dolaze dobijati sve više prostora za igru.

Međutim, u sezonama koje dolaze je stigao i Jose Mourinho i upravo Portugalca ovaj nogometaš krivi za neuspješnu epizodu na Stamford Bridgeu.

Nakon što je Mourinho 2013. zamijenio privremenog trenera Rafu Beniteza, Aké je upisao još samo jedan nastup za Chelsea, koji ga je prodao Bournemouthu za 20 miliona funti.

"Došao sam u prvi tim Chelseaja i igrao sam kod Beniteza. Sezona nakon što je Benitez otišao, pomislio sam kako će to biti najbolja sezona za mene. Onda je došao Mourinho i bez treninga sam prebačen u drugi tim. To je mentalno bilo nešto najgore i najteže za mene", kazao je Aké, pa je dodao:

"Sve je išlo odlično, odigrao sam nekoliko mečeva, bio sam mlad igrač, a onda me Mourinho poslao u rezerve".

Jose Mourinho je kasnije otišao u Manchester United, a krajem prošle godine je smijenjen poslije loših rezultata. Sada ga povezuju s Interom i Real Madridom.

"Ako Real večeras izgubi, Jose Mourinho bi mogao na klupu Kraljeva"

Jose Mourinho mogao bi se vratiti na klupu madridskog Reala. Barem tako tvrdi legendarni brazilski fudbaler Rivaldo, koji je uvjeren da se Mourinho vraća ako večeras Kraljevi izgube El Clasico od Barcelone.

"Solarijeva budućnost je ugrožena u ovom El Clasicu i ako izgubi ponovo, Jose Mourinho će opet biti spomenut kao novi trener Reala", smatra Rivaldo, te dodaje:

"Solari je kao menadžer koji je došao iz Castille je pod velikim pritiskom i u teškoj je situaciji. Mourinho je odličan menadžer i već ima iskustvo rada u Realu. Uvijek će se povezivati sa povratkom, posebno ako klub ne ostvaruje rezultate kakve čelnici žele", istakao je legendarni fudbaler Barcelone.

Već danima unazad se govori da bi Solariju sudbinu mogao odlučiti večerašnji derbi, a Rivaldo nije jedini koji Mourinha povezuje sa povratkom na klupu Kraljeva.

Potražite više informacija na temu Premier league:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi