Igrao za omladinske selekcije Hrvatske, a njegov otac poručio: "Moj sin se izjašnjava kao Srbin"

Fudbaler Dinama u centru pažnje

Igrao za omladinske selekcije Hrvatske, a njegov otac poručio: "Moj sin se izjašnjava kao Srbin"

Endin Čaušević

Mladi fudbaler zagrebačkog Dinama, Bojan Knežević, našao se u centru pažnje tamošnje javnosti.

Knežević je ponikao u ekipi Dinama za koji je debitovao čak i u evropskim takmičenjima, no ove sezone klub ga je odlučio poslati na posudbu u redove gradskog rivala Zagreba.

Ovaj 22-godišnji veznjak nastupao je u omladinskim selekcijama za Hrvatsku, no ovih dana se uveliko špekuliše o tome da bi mogao zaigrati za Srbiju.

Knežević je na društvenim mrežama objavio da je dobio ponudu Srbije da igra za njihovu reprezentaciju. U ragovoru za srbijanski Alo njegov otac izjavio je da se njegov sin izjašnjava kao Srbin.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

"Ja sam Srbin koji ima hrvatsko državljanstvo. Vjerujem da se i moj sin Bojan izjašnjava isto kao i ja. Njegova stvar je koju reprezentaciju će odabrati i to se neće niko petljati, na njemu je sve. Ono što bih ja volio neću da otkrijem. Ne znam zašto da ne igra za Srbiju ako dobije poziv, a ovamo ne igra za Hrvatsku i nema ga u planovima. Isto tako da neki Albanac dobije poziv Albanije sigurno bi ga prigvatio i to je normalno. Vjerujem da će konačno doći kraj prepucavanjimak o je Srbin, a ko Hrvat", rekao je Žarko Knežević.

Zaprati GNK Dinamo Zagreb, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
GNK Dinamo Zagreb Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

MirzaBarucic
Naslov veze nema sa istinom.
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi