Iheanacho samo lakše povrijeđen, odlazak na SP nije upitan

Nigerijci mogu odahnuti

Iheanacho samo lakše povrijeđen, odlazak na SP nije upitan

U nigerijskoj reprezentaciji mogu odahnuti. Iako je povreda koju je Kelechi Iheanacho zadobio uoči prijateljske utakmice protiv Srbije djelovala u prvi mah ozbiljno, pregledi su pokazali drugačije.

Napadač Leicester Cityja je slomio prvu metakarpalnu kost zapešća, a pregledi kojima je podvrgnut pokazali su da će oporavak trajati deset dana, što znači da njegov nastup na Svjetskom prvenstvu nije pod znakom pitanja.

To su potvrdili i iz tabora engleskog premierligaša, no neće žuriti s Iheanachovim povratkom na teren.

“Nećemo žuriti premda bi mogao zaigrati već ovoga vikenda,” poručili su iz tabora ‘lisica’.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Iheanacho je, podsjećanja radi, član Leicestera od augusta prošle godine kada je stigao iz Manchester Cityja. Ove sezone je odigrao 15 utakmica u prvenstvu i pritom postigao jedan gol uz dvije asistencije.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi