IHF izabrao novog-starog predsjednika
Foto: EPA

Dr. Hassan Moustafa ostaje prvi čovjek svjetskog rukometa

IHF izabrao novog-starog predsjednika

Teme:

U subotu je u Antaliji počeo 26. redovni Kongres IHF-a (Međunarodna rukometna federacija) na kojem se raspravljalo o različitim temama, ali su održani i izbori za neke od najvažnijih pozicija u krovnoj kući svjetskog rukometa.

Ovaj dvodnevni skup je pratilo više od 400 delegata iz 209 zemalja članica IHF-a, a na samom otvaranju Kongresa okupljenima se obratio predsjednik dr. Hassan Moustafa.

"Svim želim dobrodošlicu na ovaj veoma važan skup. Veoma je važno za IHF da sarađuje sa svima vama, kako bi svi išli u pravom smjeru", poručio je Moustafa prije nego što se prešlo na ključne teme.

Tokom Kongresa i formalno su u puno člansto IHF-a primljen Fidži, Timor i Jamajka, dok su status pridruženih članica dobile Engleska i Škotska.

Kada je riječ o izboru za predjsednika IHF-a, nakon glasanja je objavljeno da je novi-stari predsjednik Egipćnin dr. Hassan Moustafa, dok je za njegovog zamjenika izabran Francuz Joel Delplanque.

Inače, 73-godišnji dr. Hassan Moustafa se nalazi na mjestu predsjednika krovne kuće svjetskog rukometa još od 2000. godine.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi