Ikona do ikone! Sastav Evertona iz sezone 2009/10 je samo za najveće nostalgičare

Od golmana do napadača, sve same zvijezde...

Ikona do ikone! Sastav Evertona iz sezone 2009/10 je samo za najveće nostalgičare

Teme:

Ekipa Evertona već godinama ulaže mnogo novca, ali nikako ne uspijeva da napravi neki dobar rezultat u Premiershipu. 

Pravi primjer za to je i ova sezona kada u klubu igra nekoliko vrhunskih igrača a trener je niko drugi nego veliki Carlo Ancelotti. Ipak, bez obzira na to klub se muči i prije Covid19 pauze nalazio se na 12. poziciji.

U prilog tome da Karamele već više od 10 godina ulažu veliki novac i znaju prepoznati dobrog igrača, ali ostaju bez rezultata ide i jedna fotografija koja je čuvana samo za nostalgičare.

Radi se o sastavu tima s Goodisona iz sezone 2009/10. Bila je to, po imenima igrača, vjerovatno i najbolja ekipa Evertona u ovom stoljeću. Mnogi od onih koji su tada igrali na Goodisonu kasnije su pravili zavidne karijere, a i oni koji su gotovo vječno ostali vjerni Evertonu upisali su svoje ime zlatnim slovima u klupsku historiju.

Idemo redom nabrojati igrače koji su tada činili tim koji bi danas poželjeli brojni predsjednici.

Na golu je bio Tim Howard. U posljednjoj liniji Heitinga, Lescott i Mustafi. Prvi je jedan od najpozuzdanijih igrača tima u tom periodu, drugi je kasnije sa Cityjem osvajao titule prvaka Englreske, a treći je danas član Arsenala.

U veznom redu igrao je jedan Pienaar, koji je vjerovatno jedna od najvećih ikona kluba, a društvo na suprotnoj strani veznog reda pravio mu je Arteta, današnji trener Arsenala koji je finiš karijere proveo upravo na Emiratesu. Centralna veza bili su Marouane Fellaini i Leon Osman. Belgijanac je kasnije igrao za Manchester United dok je Osman karijeru posvetio plavom dresu i na Goodisonu ostao čak 16 godina.

Napadačni trojac bio je Lendon Donovan, Jo i Luis Saha. Na njih trojicu ne treba posebno trošiti riječi. Radi se o igračima koji su prije ili poslije Evertona igrali za klubove kao što su Bayern Minhen, Manchester City ili Manchester Unitedu.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Džaba je Karamelama bila i ovakva ekipa jer je u Premiershipu završila tek na 8. poziciji. Ipak, uspješniji su bili od današnje generacije...

Top Komentari

Penderinos
Kriminalno je da ste iz sastava izostavili legendarne igrače tipa Baynes ili Jagielka, Ayegbeni, Yobo, i Coleman, prije bi stavio i Nevillea, Hibberta, Gosslinga i Rodwella. Čuj ikone vam Mustafi ( koji nikad nije igrao u prvom timu) ili Donovan
8 0
Maestro
Gdje izvukose ovaj sastav pa realno ove sezone bi bili u borbi za opstanak koje zvijezde hahahaha
1 6

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi