Ikona Premijer lige se u jesen karijere vraća u elitu: "Uživam i igram opušteno, neću se brukati"

Produženje ugovora stvar formalnosti

Ikona Premijer lige se u jesen karijere vraća u elitu: "Uživam i igram opušteno, neću se brukati" · Intervju

A. Čaušević

U Premijer ligi BiH će se sljedeće sezone takmičiti dva stara znanca. U bh. elitu vratili su se Olimpik i Krupa. Sarajevski Vukovi su dugo godina igrali važnu rolu u bh. fudbalu, a od sljedeće takmičarske godine nastojat će da ponovo uspjehe iz vremena kada su bili stabilan premijerligaš.

Naon tri godine Olimpik se vratio u Premijer ligu. Sarajevski tim je bio najbolji u Prvoj ligi FBiH do prekida sezone i sasvim opravdano je opet u najjačem rangu bh. fudbala. 

S Vukovima se u elitu se vratio i Zajko Zeba, fudbalski virtuoz za kojeg se s pravo može reći da je ikona Premijer lige i jedan od najboljih igrača koji su ikad igrali u ovom takmičenju. 

Zebi ugovor s Olimpicom ističe vrlo brzo, ali potpis je stvar formalnosti. Potvrdio je to iskusni veznjak u razgovoru za SportSport.ba. 

"Oko produženja ne bi trebalo biti problema. Imam korektnu saradnju s ljudima iz Olimpika, zašto ne nastaviti ovu lijepu priču"

Svjestan je da će Olimpiku za Premijer ligu trebati nešto više jer se radi o značajno kvalitetnijem takmičenju u odnosu na Prvu ligu.

"Za Prvu ligu smo imali dobru ekipu. Bili smo najbolji. Žao mi što se prekinulo, ali ljudi koji su odlučili znaju više o otme. Ulazimo u naveći rango, moramo se pojačati."

"Trebali bismo da ufatimo sredinu tabele. Ne treba postavljati visoke ciljeve, već po meni postati stabilan premijerligaš, vidjet ćemo kakve će nam biti ambicije."

Zeba je Premijer ligu igrao u dresovima Brotnja, Zrinjskog, Željezničara i Slobode. Olimpik će mu biti peti klub u bh. eliti. Na pitanje je li se zaželio utakmica Premijer lige uslijedio je odgovor "kao iz topa".

"Jesam", kazao je Zeba kroz smijeh pa nastavio:

"Prva liga je nekom glasu, dok je Premijer liga BiH kvalitetnija, dosta je medijski popračenija. Poželio sam se tih utakmica. Sada sam iskusniji, ulazim u završetak karijere, igram opuštenije i uživam u fudbalu."

Sasvim očekivano najviše voli igrati na "svojoj" Grbavici, dok najveći motiv predstavljaju utakmice protiv Sarajeva.

"Volio sam svugdje igra, ali najljepše mi je na Grbavici. Tako će biti i sada. Igrat ću protiv Željezničara, ali ja sam profesionalac i tako ću se postaviti."

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Utakmice protiv Sarajeva su najveći motiv. Ako dobijem priliku za igru, sigurno se neću brukati", kazao je 37-godišnjak.

Zeba u premijerligaškoj karijeri ima tri titule prvaka (dvije za Željezničarom i jednu sa Zrinjskim) te tri Kupa BiH, sve tri sa sarajevskim Plavim.

Promo

Top Komentari

senad035
Najjaci igrac..bilo ga je milina gledat u Slobodi
2 2
Taceoni
Plasticari opet ce te nazad u federalnu hocete opet sudije placati i karte ne puštati u prodaju ????
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi