Veliko finale: Vi birate najznačajnijeg igrača PL od 2002. do danas, Zeba ili Wagner?

Veliko finale: Vi birate najznačajnijeg igrača PL od 2002. do danas, Zeba ili Wagner?

A. Beganović

Izbor za najznačajnijeg igrača Premijer lige Bosne i Hercegovine od 2002. do danas stigao je do finala u kojem će snage odmjeriti Zajko Zeba i Wagner.

Nakon nekih petnaestak dana izbor u kojem su učestvovala 32 fudbalera stigao je do samog kraja, a vašim glasovima odlučeno je da u finalu se sastanu dva velika majstora, Zeba i Wagner.

Ko će osvojiti laskavo priznanje odlučit će posjetioci portala SportSport.ba, a glasanje će trajati do ponedjeljka.

U polufinalnim mečevima Zeba je bio bolji od Samira Bekrića, a Wagner od ljubimca navijača Sarajeva, Mersudina Ahmetovića.

Finale:
Zajko Zeba - Wagner

Zajko Zeba je, bez dileme, jedan od najboljih poslijeratnih fudbalera koji su igrali u BiH. "Dirigent", zbog kojeg se dolazi na stadione širom BiH, igrač poteza koji nikog nije ostavljao ravnodusšnim.

Igrao je Zajko u Rusiji, Makedoniji, Sloveniji, Hrvatskoj, ali u njegovom fudbalskom znanju najviše se uživalo u Premijer ligi BiH, gdje je najveći trag ostavio noseći dres Željezničar.

Za Željezničar je odigrao više od 150 utakmica i pritom je uspio da osvoji dva naslova prvaka BiH i tri trofeja u Kupu, a šampion je također bio i sa Zrinjskim. U BiH je još nastupao za Olimpik, Brotnjo i Slobodu.

Wagner Santos Lago, doslovce ikona NK Široki Brijeg i Premijer Lige koju predvodi na vječitoj ljestvici najboljih strijelaca. Iz relativno nepoznatog brazilskog kluba Atletico Jaboticabal trbuhom za kruhom se uputio u Evropu, završio u BiH i postao - legenda.

Od 2003. do 2006 igrao je za HŠK Posušje gdje je zabio 35 pogodaka a 2006. završava u Širokom Brijegu gdje je svoje ime ostavio na vrhu ljestvica mnogih rekorda.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Za klub s Pecare mrežu je tresao 90 puta. Sa 125 golova uvjerljivo prvi strijelac u istoriji PL BiH. Sa Širokim Brijegom je osvojio dva naslova prvaka BiH kojima je dodao i tri Kupa naše zemlje.

Podsjetimo se, redakcija portala prilikom izbora 32 fudbalera vodila i određenim kriterijima. Odlučeno je da osnovni kriterij bude to da je igrač odigrao najmanje tri sezone od 2002/2003, a gledali smo i njegov uticaj na ekipu u kojoj je igrao, te osvojeni trofeji.

U izbor su mogli ući samo oni igrači koji su odigrali više od 50 utakmica u Premijer ligi i koji su zapravo ostavili trag u domaćem takmičenju, bez obzira na njihov možda daleko uspješniji ino angažman.

Top Komentari

Torcida
Wagner je ikona lige budimo realni !!!
22 1
Arnel925
Kakav Zeba. Nije donjeo ni jednu titulu sam Wagner je sam donjeo nekoliko komada. Igrao je drugo godina u ligi i uvijek je bio top igrač. Zeba je bio kao dan I noć nekad.
16 9

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi