Vi ste izabrali: Wagner je najznačajniji igrač Premijer lige

U finalu bolji od Zebe

Vi ste izabrali: Wagner je najznačajniji igrač Premijer lige

A. Beganović

Wagner Santos Lago, ikona Širokog Brijega i nekadašnji fudbaler Posušja najznačajniji je igrač Premijer lige Bosne i Hercegovine od 2002. godine do danas.

U proteklih dvadesetak dana posjetioci portala SportSport.ba imali su priliku da izabereu najznačajnijeg igrača Premijer lige od 2002. do danas.

Nakon mnogo uzbudljivih duela, u finalnom meču snage su odmjerili Wagner i Zajko Zeba, a da tako kažemo, u neizvjesnoj završnici slavio je Wagner.

Legendarni fudbaler Širokog Brijega osvojio je 2236 vaših glasova, dok je "desetka" Željezničara osvojila 1907 glasova.

Podsjetimo, Wagner je na putu do finala bio bolji od Srđana Stanića, Nermina Šabića, Emira Obuće i Mersudina Ahmetovića, dok je Zeba pak bio bolji od Bojana Regoje, Ibrahima Šehića, Alena Škore i Samira Bekrića.

Wagner Santos Lago, doslovce ikona NK Široki Brijeg i Premijer Lige koju predvodi na vječitoj ljestvici najboljih strijelaca. Iz relativno nepoznatog brazilskog kluba Atletico Jaboticabal trbuhom za kruhom se uputio u Evropu, završio u BiH i postao - legenda.

Od 2003. do 2006 igrao je za HŠK Posušje gdje je zabio 35 pogodaka a 2006. završava u Širokom Brijegu gdje je svoje ime ostavio na vrhu ljestvica mnogih rekorda.

Za klub s Pecare mrežu je tresao 90 puta. Sa 125 golova uvjerljivo prvi strijelac u istoriji PL BiH. Sa Širokim Brijegom je osvojio dva naslova prvaka BiH kojima je dodao i tri Kupa naše zemlje.

Podsjetimo se, redakcija portala prilikom izbora 32 fudbalera vodila i određenim kriterijima. Odlučeno je da osnovni kriterij bude to da je igrač odigrao najmanje tri sezone od 2002/2003, a gledali smo i njegov uticaj na ekipu u kojoj je igrao, te osvojeni trofeji.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

U izbor su mogli ući samo oni igrači koji su odigrali više od 50 utakmica u Premijer ligi i koji su zapravo ostavili trag u domaćem takmičenju, bez obzira na njihov možda daleko uspješniji ino angažman.

Finale:
Wagner - Zeba 2236;1907

Top Komentari

public_agent
Samo da nije naš... ****m li te BiH
3 18
hzsg
Mislim da je najbolji pobjedio. Svaka cast. Ali mislim da bi trebali nogometnom klubu "zelja" urucuti šampionski pehar za 2019/2020. Što bi rekli, imali su nijet da budu prvi.
12 5

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi