Ikonić 15 poena u porazu od Galate

3. kolo TBL

Ikonić 15 poena u porazu od Galate

Klubovi u košarkaškom prvenstvu Turske, Pinar i Banvit za koje nastupaju naši reprezentativci Goran Ikonić i Kenan Bajramović u 3. kolu TBL-a bili su polovično uspješni.

Pinar Karsiyaka i Goran Ikonić imali su teško gostovanje kod Galatasaraya. Gostovanje u kojem su se dosta dobro držali pruživši zaista dobar i kvalitetan otpor. Nakon 20 minuta igre imali su samo jedan poen zaostatka (44:43).

U nastavku utakmice igrači Pinara nisu pružili igru koju su igrali u prvom dijelu, tako da je pobjeda otišla na stranu Galate. Šteta za Ikonića i ostale, nakon prvih 10 minuta imali su 10 poena prednosti (19:29).Turk Telekom - Besiktas 88:97 (Washington 29 / Williams 25).

Naš igrač je bio najbolji u redovima Pinara sa 15 poena. Jovo Stanojević le postigao 14, baš koliko i Karaman. Kod domaćina najbolji je bio Shumpert sa 22 poena, Arslan je dodao 13, Songaila 12, a Acik 10. Jaka Lakovič je danas upisao 4 poena, dok je Lukša Andrić dodao 7.

Bio je ovo drugi vezani poraz Pinar Karsiyake nakon 2. kola i Besiktasa (93:100). Banvit za koji nastupa Kenan Bajramović na svom je terenu slavio nad Hacettepeom (84:66). Bila je ovo prva pobjeda Banvita u okviru aktuelnog prvenstva Turske. Do trenutka pisanja ovoga teksta nismo uspjeli saznati kakav je učinak imao Kenan Bajramović.

Ostali rezultati 3. kola TBL-a:
Olin - Anadolu Efes 67:88
Aliaga - Tofas 74:73
Fenerbahce - Bandirma 93:60 (Onan 20 p, Bogdanović 18 za Fener)
Mersin - Antalya 102:65
Erdemirspor - Trabzonspor 71:62


NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.