Ikonić  8 poena u novoj pobjedi Pinara

U Karsyaki odavno zaboravili na poraz

Ikonić 8 poena u novoj pobjedi Pinara

Nakon serije od šest utakmica u kojima je Goran Ikonić postizao 10 ili više poena za Pinar Karsyaku u okviru Turske košarkaške lige naš reprezentativac je u 11. kolu protiv Trabzonspora upisao 8 poena.

Ali zato je je pobjeda u gostima nad Trabzonom (69:88) četvrta utakmica u nizu u kojoj je ekipa našeg Ikonića slavila pobjedu.

Dakle 8 poena za našeg internacionalca u ovoj novoj pobjedi Pinara u kojoj je najbolji u sastavu pobjednika bio Mire Chatman sa 26 poena. Jovo Stanojević je bio standardno dobar sa 12 poena, a uz Ikonića 8 poena su postigli još Kentli,Erdogan i Batuk.

Kod poraženih najviše se istakao Gibson sa 25 poena, Robinson je dodao 17 i Brown 14 koševa.

Nakon nepotpunog 11. kola Pinar zauzima visoko peto mjesto tabele sa omjerom 6-5.

U ostalim susretima prvog dana 11. kola Besiktas je nastavio sa neprepoznatjivim partijama u odnosu na početak sezone. Sada su poraženi od Haccetepea (81:80). Pobjednike je na najbolji način predvodio Mars sa 23 poena.

Uz 20 poena Duška Savanovića Efes je bio ubjedljiv nad Bandirmom (80:56). Olin je savladao Mersin (86:81), dok je Tofas bio bolji od Antalye (90:73).

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.