Ikonić fantastičan, Đedović i Bajramović solidni

TBL liga

Ikonić fantastičan, Đedović i Bajramović solidni

Midhat Šljivak

Utakmicama 28. kola danas je  nastavljeno prvenstvo u turskoj košarkaškoj TBL ligi. Nastupila su i trojica bh. internacionalaca, a pružili su veoma dobre partije.

Najbolju utakmicu pružio je reprezentativni bek Goran Ikonić. On je u pobjedi svoje Pinar Karsiyake nad Antalyjom 95:85 upisao 21 poen, uz odličan šut iz igre. Za dva poena Ikonić je šutirao 6 od 7, dok je za tri šutirao 3 od 6.

Nihad Đedović je sa svojim Galatasarayem poražen nakon produžetka od Mersina rezultatom 106:99. I pored poraza njegovog tima Nihad je pružio solidnu partiju sa 9 poena u ovom susretu.

Dobru sezonu nastavio je i Kenan Bajramović. Bivši kapiten bh. reprezentacije ubacio je 6 poena u pobjedi njegovog Banvita nad Erdemirom 85:60.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.