Ikonić odlazi u Tursku

Ikonić odlazi u Tursku

Košarkaški reprezentativac BiH, Goran Ikonić, nakon završetka finalne serije koju igra sa Krkom protiv Slovenije preseliće u Tursku u svoj novi klub Pinar Karsiyaku iz Izmira. Naš internacionalac je potpisao ugovor na dvije godine.

Sve ovo je rezultat izuzetne sezone u kojoj je ovaj 31-godišnji bek Krke igrao final four NLB lige, bio MVP EuroChallenga i u kojoj upravo igra finalnu seriju Telemach lige sa timom iz Novog Mesta.

Veliki je dakle udio Ikonića u najboljoj sezoni u istorijatu ovog slovenačkog kluba kada su u finalu Eurochallenga savladali Lokomotiv Kuban sa 83:77. U ovom takmičenju prosječno je zabijao 13,1 poen, dok je u NLB ligi taj prosjek bio nešto lošiji i iznosio je 10,7 koševa po utakmici.

Košarkaši Pinar Karsiyake su ove sezone igrali dosta zapaženu ulogu u šampionatu turskog prvenstva gdje su prvi dio sezone završio na odličnom petom mjestu. U doigravanju su ispali od Efes Pilsena.  

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.