Ikonić odlično otvorio prvenstvo
Odlična partija Ikonića

Naši dobri u Sloveniji

Ikonić odlično otvorio prvenstvo

U utakmici prvog kola prvenstva Slovenije Krka je na svom parketu bila bolja od Geoplin Slovana sa 85:74. Goran Ikonić je odigrao oldičnu utakmicu i ubacio 18 poena uz 3 skoka. Prvo ime Krke bio je Smiljan Pavič sa 24 poena.

U duelu Bavčićeve Olimpije i Rizvićevog Zlatoroga, bolja je bila Olimpija, koja je slavila gostujuću pobjedu rezultatom 80:62.

U pobjedi Olimpije Edin Bavčić je učestvovao sa 9 poena i 2 skoka, a Esmir Rizvić je upisao 7 poena i 1 skok. Prvo ime utakmice bio je Jaka Klobučar, koji je imao 23 poena i 7 skokova.

Helios je bez problema savladao Šentjur (86:63) u čijim redovima je Edin Alispahić postigao 6 poena, 3 skoka i 2 asistencije. U posljednjoj utakmici je Parklji bio bolji od Zasavja sa 75:68. U pobjedničkom timu su Dino Murić i Aldin Delić imali solidne uloge. Murić je postigao 5 poena i 5 skokova, a Delić 2 poena i asisenciju.

Rezultati:

Parklji – Zasavje 75:68
Helios – Šentjur 86:63
Zlatorog – Olimpija 62:80
Krka – Geoplin Slovan 85:74

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.