Ikonić: Prošla sezona je bila fenomenalna

Trostruka kruna uz MVP nagradu

Ikonić: Prošla sezona je bila fenomenalna

Odlični rezultati Gorana Ikonića ostvareni prošle sezone kada je naš reprezentativac igrao za Krku, prometnuli su ovoga košarkaša u epicentar svih najbitnijih vijesti koje su vezane za aktuelni period priprema naše selekcije.

To i ne treba čuditi. Ovaj igrač je zaista osvojio sve što se moglo osvojiti. Sloveniju u majstorici protiv Olimpije (3:2), Eurochaleng, kao i nagradu za najkorisnijeg igrača final foura.

Zbog svega pobrojanog, a nakon završenih prvih treninga po dolasku u Sarajevo, najviše nas je zanimala trenutna zdravstvena situacija.

"Sve je u najboljem mogućem redu. Period odmora je iza mene, lakša povreda koljena je sanirana i sada sam tu sa ekipom. Radio sam jedan period sa strane, ali sada počinjem sa igrom 5 na 5", u izrazito dobrom raspoloženju odgovara na pitanja Ikonić od kojih se jedno odnosilo i na veoma uspješnu sezonu:

"Ovo je zaista bila fenomenalna sezona. Trostruka kruna uz MVP nagradu, samo je dokaz nikad bolje sezone. Sve ovo, pogotovo MVP Eurochalenga mi je pomoglo da potpišem zaista dobar ugovor sa Karsyjakom. Drago mi je zbog toga jer je Pinar jedan od jačih klubova ove godine u Turskoj", kazao nam je Goran Ikonić neposredno prije treninga sa reprezentacijom.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.