Ikonić s Krkom izborio NLB ligu

Košarkaško prvenstvo Slovenije

Ikonić s Krkom izborio NLB ligu

Košarkaši Krke iz Novog Mesta slavili su u trećoj utakmici polufinalne serije prvenstva Slovenije protiv Heliosa sa 67:61 i sa 2-1 se plasirali u finale gdje ih očekuje ljubljanska Olimpija.

Tim iz Novog Mesta je do pobjede predvodio Smiljan Pavič sa 20 poena i 6 skokova, Simon Petrov je dodao 14 poena, a bh. reprezentativac Goran Ikonić 12 poena, 4 skoka i 4 asistencije. Kod Heliosa je jedini dvocifreni bio Aleksej Laškevič sa 15 poena i 5 skokova.

S obzirom da je Helios kao posljednjeplasirani tim Jadranske lige u prošloj sezoni sam sebi zatvorio vrata nastupa u sljedećeoj sezoni, a da je Šentjur ispao u polufinali, Krka se plasmanom u polufinale plasirala u Jadransku ligu naredne sezone, bez obzira kako prođe u finalu protiv Olimpije.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.