Ikonić se oprostio od reprezentacije

Nakon Bajramovića novi oproštaji

Ikonić se oprostio od reprezentacije

Goran Ikonić neće više nastupati za bh-košarkašku reprezentaciju. Potvrdio je to ovaj igrač u razgovoru za "Dnevni avaz".  

"Novi selektor Aleksandar Petrović ide na podmlađivanje tima, a kako ću ja narednog ljeta, kada će se održati Evropsko prvenstvo, napuniti 33 godine, mislim da je fer da se oprostim već sada i da u predstojećim kvalifikacijama ne zauzimam mjesto mlađima. Dosta naših igrača igra u vrhunskim klubovima i treba im pružiti šansu", kaže Ikonić.

 

Tako će posljednji nastupi ovoga igrača ostati oni sa Eurobasketa u Litvaniji prošle godine. Ono što sada slijedi jeste play-off prvenstva Turske u kojoj će Ikonić nastupati, sa ove sezone odličnim Pinarom iz Karsiyjake. U četvrtfinalu Pinar igra seriju na tri pobjede protiv Efes Pilsena.

 

"U plej-off ulazimo sa šeste pozicije, a Efes sa treće, ali u klubu smatraju da možemo proći u polufinale i napraviti rezultat kakav Karsiyaka nije ostvarila u posljednjih 20 godina.

 

Moje je mišljenje da smo u ovako jakoj ligi sigurno među najboljima u Evropi, sa 19 pobjeda, uz dva niza od po osam zaredom već smo postigli uspjeh, ali pokušat ćemo napraviti i taj korak dalje", zaključuje Ikonić.

 

Goran Ikonić, sad već bivši reprezentativac BiH, ove sezone za Pinar je u prosjeku igrao 26,7 minuta, te postizao 12,4 poena. Ima samo riječi hvale za nastupe Kenana Bajramovića u Banvitu i Nihada Đedovića u Galatasarayu kojeg ujedno vidi i kao glavnog favorita za osvajanje BBL lige ove godine.

 

Parovi četvrtfinala TBL play-offa 2012 u kojima nastupaju naši igrači:

 

Anadolu Efes - Karsiyaka (G. Ikonić) 6. maj

Banvit (K. Bajramović) - Aliaga 5. maj

Galatasaray (N. Đedović) - Tofas 5. maj 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.