Ikonić u top 10

Nakon 13. kola TBL-a

Ikonić u top 10

Goran Ikonić je nakon odlične partije u pobjedi Pinara nad Antalyjom (89:94) koja se dogodila u okviru 13. kola TBL-a nagrađen u izboru portala Eurobasket.com sa 9. mjestom među najboljom desetoricom igrača iz zadnje runde.

U šestoj pobjedi u nizu kluba iz Karsiyake, Goran Ikonić je učestvovao sa 19 poena, 5 skokova i 6 asistencija.

Najbolju petorku predvodi Bojan Bogdanović, koji je ostvario nevjerovatnih 30 poena u pobjedi Fenerbahcea nad Hacatetepeom (79:58). Imao je veoma dobar šut za dva poena 85.7%, dok je trojke šutirao 4/6.

Na drugoj poziciji je Ikonićev suigrač Mire Chatman, koji je postigao 28 poena, 8 skokova i 7 asistencija u pobjedi Pinara nad Antalyom. Nakon ovog meča ekipa Chatmana i našeg reprezentativca nalazi se na šestom mjestu turskog prvenstva.

Treće mjesto je zauzeo Umit Sonkol sa double-double učinkom od 26 poena i 13 skokova u pobjedi Aliage nad Olinom (67:73).

Četvrto mjesto je pripalo Bradleyu Buckmanu iz Tofasa, dok je na petoj poziciji još jedan igrač iz Pinara. Radi se o Jovi Stanojeviću, koji je pogodio za 14 poena i imao 10 skokova.

Dakle, među najboljih deset igrača 13. kola TBL-a, čak su trojica iz Pinara. Radi se o Chatmanu, Stanojeviću i Goranu Ikoniću.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti