Odbio novi ugovor Barcelone, pa dobio gnusne rasističke uvrede i sve javno objavio

Moriba u centru pažnje

Odbio novi ugovor Barcelone, pa dobio gnusne rasističke uvrede i sve javno objavio

E. Čaušević

Ilaix Moriba prošle sezone dobio je neočekivanu priliku u prvom timu Barcelone koju je itekako iskoristio.

Ovaj 18-godišnji veznjak u drugom dijelu sezone dobio je priliku da debituje u prvom timu Barcelone, te je to znao kako da iskoristi.

Moriba je ostavio dobar utisak nakon nekoliko nastupa za Barcelonu, te je bilo jasno da će Koeman itekako računati na njega u novoj sezoni.

Međutim, prethodnih sedmica njegov status u klubu je znatno promijenjen nakon što je odbio ponudu da produži ugovor. On ima ugovor do ljeta 2022. godine i traži znatno više novca od Barcelone.

U klubu ne žele da drastično povećavaju njegovu platu u novom ugovoru, a za sve krive njegove agente koji žele da izvuku od Barcelone što više novca.

Zbog toga najviše pati upravo Moriba koji trenira s juniorima Barcelone, te neće biti u prvom timu sve dok ne produži novi ugovor, a pregovori ne idu baš najbolje.

Oglasi

Moriba se zbog toga našao i na meti navijača Barcelone koji su ljuti što se tako odnosi prema klubu, ali neki od njih su zaista prešli svaku granicu. Moriba je dobio gnusne rasističke uvrede putem društvenih mreža što je zaista užasno.

Ovja 18-godišnjak je objavio na Tik-Toku video na kojem je pokazao neke od rasističkih uvreda koje je dobio što je zgrozilo javnost.

To je osudila i Barcelona koja se oglasila i podijelila Moribin video s jasnom porukom za sve.

Potražite više informacija na temu La Liga:

"Mi volimo fudbal. Mi se borimo protiv rasizma", jasna je poruka katalonskog kluba.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

King_Kenny
...g*vnarski klub za koji navija samo djecurlija...prije dolaska Ronaldinha i Messija bili su niko i nista u europskom fudbalu,a upravo se vracaju na staro stanje,opet su nebitan faktor u europskim okvirima...sjecam se kada ih je Newcastle pobjedjivao u LP,kada ih je faustino Asprilla punio hat-trickovima.
3 7
Nije.bitno
Pa nisu igraci krivi sto traze povecanje, krivi su klubovi od ere galaktikosa pa na ovamo, krenuli da daju igracima po 8-9 miliona po sezoni, pa figo kupljen bio za te pare
4 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi