Laporta u šoku kada je vidio koji igrač želi da se vrati u Barcelonu, ali mu nije ni odgovorio

Neke stvari se ne zaboravljaju

Laporta u šoku kada je vidio koji igrač želi da se vrati u Barcelonu, ali mu nije ni odgovorio

Endin Čaušević

Ilaix Moriba je ljetos odlučio napustiti Barcelonu i karijeru nastaviti u dresu Leipziga.

Moriba je u drugom dijelu prošle sezone dobio šansu u prvom timu Barcelone koju je itekako iskoristio, te je odigrao nekoliko veoma dobrih utakmica.

Katalonski klub mu je nakon toga ponudio novi ugovor i htjeli su da Moriba bude jedan od nosioca igre u veznom redu, ali su se šokirali kada je ovaj mladi igrač tražio znatno veću platu nego što mu je klub nudio.

Barcelona zbog finansijske krize nije mogla davati neke izdašne ponude, ali sigurno su očekivali od svog omladinca da će ostati. No, Moriba je na nagovor svog agenta tražio dosta više novca što mu Joan Laporta nije dao.

Posljednjeg dana prelaznog roka prešao je u njemački Leipzig, a Barcelona je od njegove prodaje inkasirala 16 miliona eura.

No, Moribi u njemačkom klubu ide daleko od onoga kako je očekivao jer je odigrao svega 100 minuta u dosadašnjem dijelu sezone i ukupno je nastupio na samo šest utakmica.

Oglasi

Već se špekuliše da želi u januaru da napusti Leipzig i nada se posudbi što u njemačkom klubu nemaju ništa protiv jer je jasno da u prvom timu na njega ne računaju previše.

Španski novinar Gerard Moreno čak je objavio da je Moriba kontaktirao Barcelonu i ponudio svoj povratak u klub, ali ostao je bez odgovora zbog toga što je na ružan način otišao da ode.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Jasno je da se Moriba kaje zbog svoje ishitrene odluke jer je u Barceloni imao skoro sigurno mjesto u prvom timu, a sada mu kola idu baš nizbrdo.

Svoje usluge ponovo nudi Barceloni, ali Laporta za to ne želi ni da čuje bez obzira što bi Moriba bio sigurno pojačanje. No, preko nekih stvari u katalonskom klubu jednostavno ne mogu da pređu.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

user1639218519
bio bi sigurno pojačanje?
5 0
Zalik
Koji glupan
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi