Džeko i Ronaldo mogli bi pozavidjeti koliko je Dembeleu "svejedno"

Fudbaler Barcelone

Džeko i Ronaldo mogli bi pozavidjeti koliko je Dembeleu "svejedno"

Eldar Ganibegović

Postoje tako fudbaleri kojima, dok ih gledamo, ne možemo lako odgonetnuti koja im je noga jača.

Neki od takvih su svakako Cristiano Ronaldo i naš Edin Džeko, koji su kroz karijeru poznati da se podjednako dobro služe i desnom i lijevom nogom.

Međutim, francuski fudbaler u dresu Barcelone, Ousmane Dembele, definisao je šta znači služiti se podjednako dobro s obje noge.

Naime, od dolaska na Nou Camp iz Borussije Dortmund 2017. godine, Dembele je nastupio na ukupno 125 utakmica na kojima je postigao 30 golova i dodao 22 asistencije.

Pomalo i nejerovatna statistika govori da je od 30 golova, Francuz 15 postigao desnom, a 15 lijevom nogom. Omjer od 50:50 ima i kada su u pitanju asistencije, pa je 11 podijelio desnom, a 11 lijevom nogom.

Također, zvanični podaci kažu da su mu obje noge - jače noge.

Definitivno je po navijače Barcelone prava šteta što je Francuz "vječno povrijeđen", pa često nije na svom maksimumu, iako se od njega mnogo očekivalo i očekuje, a te 2017. godine je kao pojačanje Barcelone izabran prije Kyliana Mbappea.

Vidjet ćemo da li će Dembele i naredne sezone igrati u dresu Blaugrane, s obirom na to da mu ugovor ističe na kraju sezone, a naznaka o produženju još uvijek nema.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Za njegove usluge interes su ranije pokazali Newcastle United, Tottenham i Manchester United, a najsvježije vijesti kažu da bi ga u svojim redovima vrlo rado vidio i Bayern.

Šta će biti od svega, ostaje nam da sačekamo ljeto i vidimo. Naravno, ukoliko do tada ne dođe do produženja ugovora.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

denimen9
Ne znam kakve veze Ronaldo, a pogotovo Dzeko ima sa tim sto ovaj zna s obe noge.
0 4
Azur77
Još prohe pojesti dok nauči bar jednom nogom,živaca mi se najeo šta je sve isfulao i kakvih je katastrofalnih dodavanja imao
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti