Ilić: Protiv Slobode igramo jednu od bitnijih utakmica u sezoni
Ilić i Mrkobrada na Pecari

Krupa mora slaviti

Ilić: Protiv Slobode igramo jednu od bitnijih utakmica u sezoni

A. Beganović

U posljednjih osam kola Premijer lige Bosne i Hercegovine biće zanimljivo u borbi za ostanak. Čak pet klubova strijepi za premijerligaški život, a najugroženija je Krupa.

U šest kola drugog dijela sezone Krupa je osvojila tri boda uz učinak od tri remija i isto toliko poraza. A, samo malo više sportske sreće Krupi je trebalo za bolji bodovni učinak, no i pored toga što se nalazi na začelju tabele, još uvijek je sa realnim izgledima za ostanak u društvu najboljih.

Četiri boda je udaljena Krupa od 10. mjesta, a dobre igre daju najmlađem šefu struke u ligi, Vladimiru Iliću, razlog za optimizam.

U 25. kolu Krupa je osvojila bod na teškom gostovanju kod Širokog Brijega, no da bi bod dobio na značenju, izabranici Vladimira Ilića moraju upisati tri boda u duelu sa Slobodom.

"Definitivno smo u Širokom Brijegu pokazali da posjedujemo kvalitet i da se možemo takmičiti sa najboljim ekipama u državi. Raduje me što smo pokazali da imamo karakter. Gubili smo u drugom poluvremenu, ali stigli smo do pozitivnog rezultata. Na temelju ovog rezultata i igre koju prikazujemo gajimo optimizam za nastavak sezone", za SportSport.ba je istakao Ilić.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Za vikend će Krupa ugostiti Slobodu. Rekli bismo jedan od mečeva sezone za ovu ekipu.

"Svjesni smo situacije u kojoj se nalazimo, jedna pobjeda može napraviti mnogo toga i spremamo se maksimalno kako bismo osvojili tri boda. I ekipa Slobode je pod pritiskom, izgubili su u gradskom derbiju i sigurno će se pokušati "vaditi" u Krupi. Za nas je ovo jedna od bitnijih utakmica u sezoni koja može "prelomiti" mnogo toga i kao takvoj pristupit ćemo maksimalno ozbiljno. Pokušat ćemo kroz veliku angažovanost i borbenost doći do tri boda", zaključio je najmlađi šef struke u Premijer ligi.

Top Komentari

kurjak
Biće gusto, biće 0:2.
1 0
2323
0-1..i putujte u 1.ligu RS
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi