Ilić najmlađi direktor u BiH: "Želimo se vratiti u Premijer ligu"

Nova uloga za sada već bivšeg golmana

Ilić najmlađi direktor u BiH: "Želimo se vratiti u Premijer ligu"

FK Krupa poslije tri sezone u Premijer ligi BiH preselio je u niži rang. Iako se predviđalo da bi se ovaj klub mogao i raspasti nakon takvog raspleta, oni su ambiciozni kao nikad, 'renovirali' su tim, stručni štab i zajedno sa Rudarom će biti glavni kandidati za prvo mjesto u 1. ligi Republike Srpske.

Pokazale su to svakako i pripremne utakmice, kao i pojačanja koja su kao 'na traci' dolazila u kanjon Tijesno, a za taj sportski segment odnedavno je zadužen Mladen Ilić koji je u 'direktorsku fotelju' sjeo nakon što je prethodno u Krupi bio golman.

Sa 22 godine Ilić je definitivno i najmlađi sportski direktor u bh. fudbalu uopšte, no ako je suditi prema onom što je dosad napravio, u novoj ulozi se snalazi više nego dobro.

"Vrlo sam zadovoljan kako sam se snašao. Ima mnogo posla, to definitivno, ali znao sam šta me čeka i prihvatio sam se toga maksimalno ozbiljno. Želim da pomognem ovom klubu, da se ponovo vratimo u Premijer ligu i mislim kako u ovom momentu imamo kvalitet za to. Ako uspijemo, mijenjat ćemo i podlogu na stadionu, bit će to najnovija generacija plastične trave", priča Mladen Ilić za SportSport.ba.

Ilić se uporedo i školuje, veoma je blizu diplomi Pravnog fakulteta u Banjaluci.

"U Krupi sam kao golman proveo nekoliko godina, išao sam na posudbe, ali nakon svega procijenio sam kako je za mene najbolje da kopačke 'okačim o klin' i posvetim se školi. Još malo mi je ostalo do fakultetske diplome."

Potražite više informacija na temu Prva liga Republike Srpske:

Fokus Krupe je također i na omladinskom pogonu.

"Sve naše selekcije su posljednjih godina ostvarivale dobre rezultate. Juniori su i dalje u Premijer ligi. Naravno, fokus nam je na toj djeci i na njihovom razvoju kako bismo u budućnosti imali igrače za prvi tim iz naše škole", istakao je Ilić na kraju.

Top Komentari

zokora
Hoce nastavit varat ,kao i stari
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi