Krupa ili Sloboda, Ilić ili Vojvodić?

Prva liga RS

Krupa ili Sloboda, Ilić ili Vojvodić?

A. Beganović

Nakon nepotpunog 13. kola Prve lige Republike Srpske jasno je da će do samog kraja borbu za jesenji naslov voditi vodeća Krupa, koju s klupe predvodi mladi Vladimir Ilić i Sloboda iz Novog Grada, čiji trener je iskusni Darko Vojvodić.

Vodeća Krupa u 13. kolu je gostovala kod Famosa. Izabranici Vladimira Ilića stigli su na ovaj meč kao favoriti, no to je trebalo opravdati na terenu.

Istina, domaćin je za razliku od mnogih klubova, pružio dostojan otpor ekipi iz Kanjona Tijesno, a pobjednika je odlučio samo jedan pogodak. Igrala se 52. minuta kada je Ognjen Đuričin pogodio mrežu Famosa, za kasnije će se ispostaviti, konačnih 1:0.

Sloboda iz Novog Grada, drugoplasirana ekipa prvenstva, gotovala je u Banjoj Luci kod Željezničar Sport Teama. Očekivao se tvrd meč koji neće biti odlučen do samog kraja, no očekivanja se nisu obistinila.

Izabranici Darka Vojvodića su slavili sa ubjedljivih 6:0, a domaći su susret završili sa čak tri igrača manje. Prvi crveni karton je dobio golman Željezničara Aleksa Stupar u 35. minuti pri rezultatu 0:0. Tri minuta kasnije gosti su iskoristili brojčanu prednost i preko Edina Kesića su poveli.

Do 68. minute se rezultat nije mijenjao, a onda je Tarik Seletović udvostručio prednost izabranika Darka Vojvodića, koji su od 60. minute imali dva igrača više jer je isključen i Milan Jević. U 71. minuti je 0:3, strijelac je Nathan Da Cruz, a dva minuta kasnije Marin Samardžić pogađa za 0:4.

Do kraja je sa dva pogotka Adi Alić "potopio" domaće, koji su posljednjih desetak minuta igrali sa osam igrača jer je isključen i Đorđe Marković.

Golovima Filipa Mikića i Mile Kovačevića Rudar je u Prijedoru sa 2:0 savladao Podrinje, dok su Tekstilac i Slavija u Derventi podijelili bodove (1:1), a Ljubić je na domaćem terenu bio bolji od Omarske (2:0).

Potražite više informacija na temu Prva liga Republike Srpske:

Drina je u Zvorniku bila bolja od Modriče (2:1), dok je Zvijezda 09 u Mrkonjić Gradu sa ubjedljivih 3:0 savladala domaću Slobodu. U toku je susret Sutjeska - Laktaši (2:1 trenutno), a sutra igraju Radnik i Kozara.

Četiri kola prije kraja prvog dijela sezone Krupa se nalazi na čelu tabele sa 34 boda, Sloboda je drugoplasirana sa dva boda manje, dok je Zvijezda 09 na 3. mjestu sa 26 bodova. Na samom dnu su Modriča sa sedam, te Omarska sa 9 bodova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi