Ilić: Žao mi je što nisam ostao, Želji želim sve najbolje

Mladi defanzivac napustio Željinu bazu u Livnu

Ilić: Žao mi je što nisam ostao, Želji želim sve najbolje

Samir Mlaćo, foto: S. Mlaćo

Uoči polaska u Livno, na pripremama FK Željezničara pojavilo se novo lice. Radilo se o Mihailu Iliću, mladom stoperu koji je stigao iz beogradskog Partizana. 

Ilić je opravdao povjerenje stručnog štaba Željezničara, te pobrao simpatije navijača, ali jučer ipak napustio Željinu bazu u Livnu.

"Nismo se dogovorili oko nekih stvari. Interesantan je igrač i planirali smo da ga ostavimo. Zapelo je oko dužine ugovora i nekih uslova koji nama nisu odgovorali i žao mi je što nije ostao", prokomentarisao je u jučerašnjem razgovoru za SportSport.ba Amar Osim mladog defanzivca.

SportSport.ba je kontaktirao Ilića koji nije krio žal što se razišao sa Plavima.

Imao je ponuda uoči dolaska na Grbavicu, no vjerovao da će imati šta pokazati Osimu i njegovom pomoćnicima. Na kraju se to i obistinilo.

"Radovao sam se što iz Partizana dolazim u također veliki klub sa bogatom historijom. Kada se pojavila opcija da dođem u Željezničar, sve drugo je ostalo u drugom planu. Želja mi je bila da ostanem, nije se to ostvarilo, ali nikad se ne zna. Možda nam se putevi ponovo nekada ukrste, pa u budućnosti obučem Željin dres", priča Ilić.

Riječi hvale imao je za Amara Osima, ali i navijače Želje o kojima je mnogo čuo tokom boravka u BiH.

"Čast mi je što sam imao priliku raditi pod palicom Osima i to je veliko iskustvo za mene. Navijači Želje su sjajni, a uvjerio sam koliko vole klub, dolaze na treninge i uvijek su tu i sve prate. Želim im sve najbolje u narednoj sezoni, kao i cijeloj ekipi, trenerima, svim nogometašima i ostalom osoblju".

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Ne krije simpatije prema Želji, a sve se 'javilo' prije skoro godinu dana kada je prvi put čuo legendarni hit Mladena Vojčića Tife 'Grbavica'.

"Naježio sam se zaista na tu pjesmu. Tada sam poželio da obučem Željin dres i nadam se da će se to desiti u budućnosti", dodao je Ilić.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Plavi orkestar
Ako Ilica zaobidju povrede on ce za dvije godine biti jako dobar fudbaler.Za ono malo vremena što sam ga gledao u Zeljinom dresu je pokazao da zna sa loptom,miran,stalozen,stamen...
0 12
Jadnimi
Ćuj momak postavio uslov, da dobija platu. Jeli on normalan. Neka ide!!!!
8 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi