Ilievski: Kriza je neminovnost, pogledajte šta se dešava sa Milanom

Predsjednik bordo kluba najavio reorganizaciju

Ilievski: Kriza je neminovnost, pogledajte šta se dešava sa Milanom

FK Sarajevo nalazi se u velikoj krizi. Bordo klub je u fudbalskom prvenstvu BiH trenutno na četvrtoj poziciji sa čak 15 bodova manje u odnosu na vodeći Željezničar, od Kupa se oprostio još u šesnaestini finala, a sve to dovelo je do velikog nezadovoljstva među navijačima tima sa Koševa.

Najvjerniji simpatizeri bh. velikana nisu zadovoljni načinom na koji klub vode, prije svih predsjednik Valentin Ilievski i direktorica Sabrina Buljubašić i već mjesecima traže njihov odlazak, a dok se ne ispune zahtjevi najavili su da će bojktovati utakmice. 

O samim razlozima zbog kojih FK Sarajevo bilježi očajne nastupe u drugom dijelu sezone Ilievski je govorio za Dnevni avaz.

"Znam sigurno da fudbaleri imaju možda i najbolje uvjete za postizanje daleko boljih rezultata od trenutih. Igrači redovno dobiavaju plaću i tu nema problema. Imamo dobru funansijsku situaciju u klubu. Što se toga tiče, sve je u redu. Mislim da imamo i dobrog trenera."

To što Sarajevo već treću sezonu zaredom nije konkretno kada je u pitanju borba za naslov prvaka Ilievski gleda s jednog drugog aspekta...

"Prolazimo kroz rezultatsku, sportsku krizu, kao i mnogi drugi klubovi u Evropi. Pa, recimo, pogledajte šta se dešava s Milanom, svjetskim gigantom. To je neminovost u sportu, u fudbalu pogotovo. Cardiff, koji je u Tanovom vlasništvu, bio je prošle godine pred ispadanjem iz Championshipa. Sada je na drugoj poziciji i veoma je blizu ulaska u Premier ligu. Treba imati strpljenja."

U planu je, kaže, reorganizacija kluba.

"Najkasnije za mjesec održat će se vanredna sjednica Skupštine kluba. Prisustvovat će joj i predstavnici Tana, većinskog vlasnika upravljačkih uloga u Sarajevu. Slijedi kompletna reorganizacija kluba, imamo nekoliko koncepata na stolu, pa ćemo izabrati najbolje rješenje."

Odluku navijača da bojkotuju utakmice razumije u potpunosti.

"Naravno, navijači Sarajeva žele pobjede, trofeje, velike uspjeh... Razumijem ih u potpunosti. Vjerujem da ćemo najavljenom reorganizacijom učiniti Sarajevo mnogo jačim i da će navijači na Koševu imati razloga za zadovoljstvo."

Ilievski je na kraju, također, dodao da je Tan upućen sa stanjem u Sarajevu te da u klubu nisu odustali od gradnje stadiona, no da je u ovom trenutku problem pronaći adekvatnu lokaciju u glavnom gradu.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti