Wijnaldum zabio nož u leđa Barceloni, ali Katalonci imaju asa u rukavu

Krenuli po Gundogana

Wijnaldum zabio nož u leđa Barceloni, ali Katalonci imaju asa u rukavu

Endin Čaušević

Georginio Wijnaldum bio je na korak od potpisa za Barcelonu, ali se predomislio u posljednji trenutak.

Barcelona je dogovorila sve s Wijnaldumom koji je odlučio napustiti Liverpool kao slobodan igrač jer mu na kraju ovog mjeseca ističe ugovor. Katalonci su čak bili spremni poslati ljekarski tim u kamp Nizozemske kako bi Wijnaldum prošao ljekarske preglede, ali je sada sve stopirano.

Naime, u borbu za ovog veznjaka uključio se i PSG koji je ponudio duplo veću platu Wijnaldumu od Barcelone, te je Nizozemac odlučio da izabere klub iz Pariza.

Iz Barcelone su poručili da neće ponuditi veću platu WIjnaldumu i da im je žao što je izabrao novac iako je sve već dogovorio s Kataloncima.

No, čelnici Barcelone ne miruju i spremni su da dovedu pojačanje u veznom redu kako su to planirali. Naime, prva meta sada je postao Ilkay Gundogan koji je odigrao fantastičnu sezonu u Manchester Cityju.

Gundogan s Građanima ima još ugovor na dvije godine, ali katalonski Sport je objavio da bi ga City mogao pustiti ukoliko Barcelona pošalje pravu ponudu za njega.

Ove špekulacije oduševile su navijače Barcelone koji smatraju da će Gundogan biti bolje pojačanje od Wijnalduma ukoliko ga klub uspije dovesti na kraju ove sezone.

Gundogan je i prije šest godina bio na korak od Barcelone. On je tada čak prošao ljekarske preglede, ali iz nepoznatog razloga na kraju od transfera nije bilo ništa.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Međutim, čini se da će Barcelona sada pokušati dovesti Gundogana i pitanje je koliko novca će ponuditi za njega.

Njemački reprezentativac je u minuloj sezoni za City odigrao 46 utakmica u svim takmičenjima, te je postigao čak 17 golova i dodao još pet asistencija.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

miki30
Kako će oni bogati uspjeti nagovoriti Gundogana da predje iz Citya u Barcu sa trenutnom platom??
5 2
rime_
Nakon mega promasaja Courinho, Dembele, Griezman - nemaju oni za pure.
5 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti