Nakon Kroosa, još jedna zvijezda napušta reprezentaciju Njemačke

Gundogan treba da saopšti odluku

Nakon Kroosa, još jedna zvijezda napušta reprezentaciju Njemačke

E. Škorić

Toni Kroos je prošlog petka objavio da više neće igrati za njemačku nogometnu reprezentaciju, ali čini se da nije jedini.

Selektor Joachim Low je ranije najavio oproštaj od Njemačke, a zvanično je njegov mandat okončan porazom od Engleske u osmini finala Evropskog prvenstva.

Potom je 31-godišnji veznjak Real Madrida Toni Kroos najavio da je gotovo s reprezentacijom. Ovaj 31-godišnjak je za Njemačku je odigrao 106 utakmica i postigao 17 golova. Prvi nastup upisao je 3. marta 2010. godine u prijateljskoj utakmici s Argentinom koju je Njemačka izgubila s 1:0. Četiri godine kasnije s Njemačkom je protiv iste reprezentacije stigao do titule prvaka svijeta.

"Ovu odluku donio sam i ranije, jer sam znao da neću moći biti u pravom izdanju na Svjetskom prvenstvu Kataru", napisao je Kroos. "Hvala svima na podršci, ali i na kritikama koje su mi bila dodatna motivacija", rekao je Kroos.

Prema pisanju Bilda, Ilkay Gundogan takođe razmišlja o završetku reprezentativne karijere kako bi se fokusirao na klupski nogomet.

On za razliku od Kroosa nije potvrdio ovu odluku, ali prije nego je još saopšti, obavit će razgovore sa novim selektorom Hansijem Flickom. Gundogan želi da mu selektor obrazloži da li će biti u njegovim planovima narednih mjeseci pored brojnih mlađih igrača koji sve više dobijaju priliku.

Potražite više informacija na temu EURO 2020:

Gundogan je do sada odigrao 49 utakmica za Njemačku i postigao je 11 golova ,a debitovao je još 2011. godine u 3:1 pobjedi nad Belgijom.

Prošle sezone je u dresu novog engleskog prvaka Manchester Cityja odigrao 46 utakmica i u njima je 17 puta bio strijelac, a ima i pet asistencija. Ugovor sa Cityjem vrijedi mu do kraja juna 2023. godine.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi