Ima i onih koji podrugljivo ispraćaju Alonsa u penziju

Kad anonimus ismijava legendu...

Ima i onih koji podrugljivo ispraćaju Alonsa u penziju

Xabi Alonso je danas zvanično objavio da će na kraju sezone okončati svoju prebogatu karijeru.

I dok se većina (normalnog) svijeta od legende oprašta čestitkama, vjerovali ili ne da ima i onih koji ga ismijavaju.

Riječ je o Tomeru Hemedu, malo poznatom fudbaleru Brightona koji je nekada nastupao za Mallorcu, a jedan od poteza koji su obilježili njegovu karijeru je driblanje Alonsa od prije nekoliko godina.

Tako je šaljivi Hemed na svom Twitteru podijelio video poteza kojim je 'izbacio' Alonsa, uz opis: "Imao si mnogo sjajnih trenutaka, ali ovaj mi je najdraži. Čestitke na fantastičnoj karijeri".


Alonso će, nakon što mu istekne ugovor sa Bayernom, završiti i službeno svoju osamnaestogodišnju igračku karijeru tokom koje je osvojio gotovo sve. Sa Španijom je osvajao titule prvaka Evrope i svijeta, a na klupskom nivou je osvajao trofeje u Španiji i Njemačkoj, te titulu Lige prvaka s Liverpoloom. Za Španiju je odigrao čak 116 utakmica.

S druge strane, Tomer Hamed  je igrao za Maccabi Haifu, Maccabi Herzliyu, Bnei Yehudu, Maccabi Ahi Nazerath, Mallorcu, Almeriu i Brighton & Hove Albion, uz 25 nastupa za reprezentaciju Izraela.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi