Ima klauzulu od 100 miliona eura, a skoro niko nije ni čuo za njega

Barca se okreće ponov La Masiji

Ima klauzulu od 100 miliona eura, a skoro niko nije ni čuo za njega

Endin Čaušević

U Barceloni su se na kraju minule sezone odlučili bazirati na to da produže ugovore s igračima kako bi se osigurali za budućnost, ali isto tako da nagrade i igrače iz La Masije s prvim profesionalnim ugovorima.

Katalonski klub je danas potvrdio da je Ricard Puig potpisao trogodišnji ugovor s Barcelonom i da je to nagrada za njegove odlične igre u čuvenoj La Masiji. Puig je oduševio u prošloj sezoni vodeći juniore Barcelone do titule Lige prvaka i dobio je pravu nagradu za to.

Ovaj 18-godišnji vezni igrač je s Blaugranom potpisao saradnju na tri godine uz mogućnost da produži ugovor na još dvije sezone. Ipak, ono što je iznenadilo mnoge jeste da je Barca stavila otkupnu klauzulu i u njegov ugovor koja iznosi čak 100 miliona eura.

Očito je da u Barci ne žele više praviti greške kao s Neymarom koji je otišao na osnovu otkupne klauzule od 222 miliona eura, pa se sada žele osigurati kada su u pitanju i mladi igrači ovog tima. Puig će igrati za Barcu B, ali će imati priliku da se okuša i u prvom timu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi