Messi: Postojalo je naređenje iz Madrida da me napadnu
Argentinac uvjeren da su napadi planirani (Foto: EPA)

Zvijezda Barce sasvim sigurna u svoje riječi

Messi: Postojalo je naređenje iz Madrida da me napadnu

Midhat Šljivak

Mnogobrojni fudbaleri u Španiji suočili su se osudama za izbjegavanje plaćanja poreza.

Među prvima koji je pred Sudom u Španiji osuđen zbog porezne prevare je zvijezda Barcelone Lionel Messi.

On je 2016. godine osuđen na 21 mjesec zatvora, a morao je državi platiti oko 12 miliona eura. U zatvor nije otišao jer je kazna manja od dvije godine, ali je novac morao isplatiti.

Argentinac tvrdi kako su određeni mediji iz Madrida odlučili da se pokrene proces protiv njega.

"Postojalo je naređenje iz Madrida da me napadnu, pobijede me i iskoriste trenutak slabosti. Bilo je teško prolaziti kroz sve to", rekao je Messi, te je dodao:

"Bio sam jako blizu depresije, ali zbog načina na koji su me mediji iz Madrida napadali, šta su o meni i mojoj porodici pisalo, osjećam sam se napadnutim i bilo mi je jako teško", istakao je Messi.

"Imao sam sreće. Podrška ljudi koji me vole iz Barcelone mi je pomogla da se opustim", istakao je jedan od najboljih fudbalera svijeta.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Problemi sa porezom su nakom Messija imale još mnoge zvijezde, a posebno Cristiano Ronaldo koji već mjesecima pokušava da se dogovori o isplati novca za koji ga Španija tereti da je sakrio.

Top Komentari

Zoilomas
de popravi gramatiku svega ti
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti