Ima li skromnijeg igrača na svijetu? Son zabio četiri gol, a zasluge za uspjeh pripisao drugom

Veliki uspjeh

Ima li skromnijeg igrača na svijetu? Son zabio četiri gol, a zasluge za uspjeh pripisao drugom

A. Čaušević

Tottenham je protutnjao jugom Engleske. Gosti iz Londona su pobijedili Southampton sa visokih 2:5. 

Son Heung-min je zabio četiri gola na meču i postao 28 igrač u historiji Premiershipa koji je na jednom meču uspio servirati poker.

Fudbaler iz Južne Koreje je poznat kao veoma skroman, ponizan i disciplinovan tip. Pokazao je to i u izjavi nakon meča.

Iako je zabio četiri gola na jednom susretu najjače lige svijeta, nije želio pokušiti slavu, već je zasluge pripisao nekom drugom.

"Nevjerovatno je postiči četiri gola na meču Premije lige. Velika je to čast. Ne bih postigao četiri gola da nije bilo Kanea. On je nestvaran", kazao je Son.

"Dao mi je četiri asistencije i zaslužuje nagradu za igrača utakmice. Radimo zajedno pet sezona", poručio je ofanzivac.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Inače, Kane je zabio peti gol na meču, a da Englez zaslužuje nagradu za igrača utakmice "uletom" je potvrdio i Jose Mourinho.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi