Ima samo 18 godina, a jedan stadion već nosi ime po njemu

Ima samo 18 godina, a jedan stadion već nosi ime po njemu

E. Škorić

Talentovani Francuz Eduardo Camavinga smatra se budućnošću francuskog i evropskog nogometa.

Imao je fantastičnu sezonu u Rennesu i zbog toga ga traže velikani kao što su Real Madrid i Bayern.

Veznjak je bio prisutan na ceremoniji u subotu poslijepodne na otvaranju stadiona koji se nalazi u La Chapelle-Jansoni, nedaleko od Fougeresa, mjesta u kojem je rođen. Zanimljivo, tek izgrađeni stadion zove se po njemu - "Eduardo Camavinga".

Camavinga, koji je prošle sezone upisao 42 nastupa u svim takmičenjima, igrao je svoj nogomet u okolini prije nego što se pridružio Rennesovom omladinskom pogonu u dobi od 11 godina.

[twitter]https://twitter.com/VigierAymeric/status/1408731658359119873[/twitter]

Prema francuskim izvještajima, novi je stadion dom CF2L-a; akademije koja okuplja neke od najtalentovanijih igrača u tom dijelu Francuske.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Camavinga je proveo nekoliko sati fotografirajući se s djecom, kao i potpisujući autograme.

Top Komentari

Manager
igrao je svoj nogomet u okolini
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi