"Imamo dogovor sa Batshuayijem i Valencijom, ali ne i sa Chelseajem"
(Foto: EPA) atshuayi se nakon uspješnog perioda na posudbi u Borussiji Dortmund u Valenciji ponovo mučio, pa je postigao tek tri gola u 23 utakmica u svim takmičenjima za Šišmiše

Belgijanac na pragu transfera, ali...

"Imamo dogovor sa Batshuayijem i Valencijom, ali ne i sa Chelseajem"

Posudba Michyja Batshuayija u Valenciji bi, prema svim špekulacijama, trebala biti skraćena, pa Belgijanac na Mestalli neće ostati do kraja sezone, kako su prvobitno Šišmiši dogovorili sa njegovim Chelseajem.

Jasno je da se Batshuayi neće vraćati u Chelsea, ekipu koju njegove usluge ne zanimaju pretjerano, bez obzira na evidentna muke sa napadačima.

Za usluge 25-godišnjeg belgijskog napadača ipak postoji interes u Premier ligi, ali od Evertona, Crystal Palacea i Fulhama. Ipak, sve su prilike da se Batshuayi neće vraćati na Otok, s obzirom da je trenutno najizgledniji njegov transfer u Monaco.

Prvi čovjek Monaca, Vadim Vasilyev, je otvoreno govorio o interesu za Batshuayija i pregovrima o njegovom transferu, a tom prilikom je i otkrio da Chelsea sada želi prodati Belgijanca, dok su Kneževi do sada razmišljali samo o njegovoj posudbi.

"Zadovoljni smo dosadašnjim tokom prelaznog roka... Istina je da bi napadač mogao pomoći našoj ekipi. Trenutno tražimo najbolje opcije na tržištu. Batshuayi? Imamo dogovor sa njim i sa Valencijom, ali ne i sa Chelseajem", izjavio je Vasilyev, pa dodao:

"Oni žele trajni transfer. U fudbalu se sve dešava jako brzo, tako da ćemo još vidjeti."

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Inače, Batshuayi se nakon uspješnog perioda na posudbi u Borussiji Dortmund u Valenciji ponovo mučio, pa je postigao tek tri gola u 23 utakmica u svim takmičenjima za Šišmiše.

Treba dodati i da njegov ugovor sa Chelseajem važi do 2021. godine, te da se njegova vrijednost trenutno procjenjuje (Transfermarkt) na 30 miliona eura.

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi